BLOG

Indlæg

Hvordan får vi mere ansvarlighed i samfundet?
Hvad har klimaaktivister, woke-bevægelsen og meetoobølgen til fælles? De ønsker alle et opgør med den borgerlige uanstændighed. Den uanstændighed som har gennemsyret store dele af samfundet i alt for mange år og som trækker dybe rødder i en historie der handler om velstand, egoisme, forbrugsfest, privilegieblindhed og magtfuldkommenhed. 
January 13, 2022
Intet amen, kun et high-five for os
Hvad er en god moral overhovedet? Hvordan balancerer man det at være et fejlbarligt menneske og have en høj moral? Kan man forbedre sin samvittighed og blive mere empatisk? Hvordan bevarer man sin personlige, samfundskritiske frihed i identitetspolitikkens tidsalder og hvordan får man det godt med sit liv, helt ind i hjertet? I denne artikel kommer jeg ind på sammenhængen mellem filosofien og den grønne omstillng.
January 3, 2022
Det kræver mod at gå håbefuldt ind i et nyt år
Hvis vi er åbne for at invitere de bæredygtige værdier ind i vores liv, vil vi opleve at håbet og meningen får mere plads og at vi sammen kan se en vision for en fremtid, der løfter vores samfund og det globale fællesskab til nye ædle højder.
December 15, 2021
Elbiler er stadigvæk alt for besværlige
En optimistisk foredragsholder forsøger at passe på klimaet og miljøet som rejsende, men må erkende at det simpelthen er for besværligt, fordi der er alt for få ladestandere, for lange opladningstider, alt for meget kødannelse og fordi det er stressende og usikkert hele tiden at mangle strøm. Især når man befinder sig midt ude på landet mellem køer og marker, langt væk fra København.
December 7, 2021
Bæredygtighed rykker ind på handelsskolen
Bæredygtighed er ikke længere noget man kun studerer i naturfagene på det almene gymnasium. Nu er der nemlig taget et skridt for at få bæredygtighed på pensum på HHX. Ny grøn studieretning skal uddanne de unge i nye økonomiske modeller og forretningsstrategier, så Danmark fortsat kan væreførende på det grønne område fremadrettet.
September 13, 2021
Vi skal bruge FN’s dystre klimabibel med stor ydmyghed
Vi er utrolig små væsener med et ufatteligt storhedsvanvid, som vi kun i små glimt af ydmyg åbenbaring over for naturens storhed er i stand til at indse og forstå. Men tyr vi til de stoiske filosoffer, kan vi finde vores rette plads i livet – og i klimakampen.
August 12, 2021
Ny podcastserie om sult
Nyt samarbejde med Tribe Takeaway, skal sættes fokus på hvad vi kan gøre ved sult i verden.
April 13, 2021
Kreativ dannelse er kernen i bæredygtighed
Hvis vi skal løse klima og miljøkrisen på en bæredygtigmåde, skal vi have meget mere fokus på kreativ dannelse i hele uddannelsessystemet.Ellers lærer vi aldrig alle i samfundet, at føle væsentligheden i at tagelangsigtet hensyn til planeten.
November 2, 2020
Foredragsturné i Jylland
I efteråret 2020 tager jeg rundt på en foredragsturné i Jylland for at sætte fokus på den grønne omstilling i samfundet.
August 31, 2020
The Planet Wants Us To Live Differently - Here Is How
”The planet likes when we share and aim to grow collectively and in solidarity. It breathes when we use renewable energy sources and replant forests. It loves when we spread our species in smaller communities across its acres of fertile land” The article is made in a collaboration with Poshtel Int.
April 6, 2020
Virusfrygt må ikke gøre verden mere lukket
Covid-19 må ikke blive et argument for mere nationalisme, protektionisme og indelukkethed.
March 24, 2020
Naturen bliver farlig når vi presser den for meget
Vi manglede måske at føle os truet for at kunne mærke nerven i klimakrisen. Det kan vi nu. En virus har lukket verden ned og giver os dyrebar tid til at reflektere over hvordan vi skal leve og indrette os i forhold til klima- og naturkatastrofer. Hvad har vi lært af krisen?
March 18, 2020
Lokalisme er Red Hook’s værn mod globale kriser
Part 2 af rejsefeature fra New York om 'lokalisme' i det lille Brooklyn nabolag Red Hook og deres håndtering af klimaudfordringerne, covid-krisen og om forskellen på USA og Danmark. Kom med helt tæt på den politiske kultur i et hood i New York, som er meget sårbare overfor kriser, men som har fundet en vej til at være mere robuste når 'shit hits the fan'.
March 16, 2020
Skal New York’ere bare væbne sig med moppe og spand når havene stiger?
Part 1 af rejsefeature fra New York om om klimaangst, resiliensprojekter og en ny bæredygtig livsstil i byen der aldrig sover, men altid drømmer.
March 13, 2020
Bag FN's 17 Verdensmål er en filosofisk nerve vi skal kunne mærke
Hvis vi skal undgå at verdensmålene bare bliver en trendy brandingstrategi, skal vi have dem ind under huden som en del af den måde vi tænker vores liv og eksistens på. Verdensmålene ligger allerede i sætningen ”Livet er en gave, naturen er bedst når den er ren, frodig og vital og verden er smukkest når der er fred, glæde og taknemmelighed i og mellem mennesker”.
February 22, 2020
Min top 111 kanon over verdenslitteraturen
Verdenslitteraturen rummer stor visdom, magi og indsigter. Personligt tror jeg at stor litteratur gør dig mere til et mere empatisk og nysgerrigt menneske. Her er min top 111-kanon over de vigtigste værker i den vestlige civilisations filosofi- og litteraturhistorie (inkl. et afsnit dedikeret til dansk litteraturhistorie). Det er vel et slags dannelsens kartotek om man vil.
February 3, 2020
Vi skal huske frisindet i den grønne omstilling
Vi skal passe på frisindet og ikke falde for den kyniske idealisme, der vil spænde os for en vogn. Uanset om den er rød, grøn eller blå. Det er før gået galt og vi risikerer at bæredygtighedsbevægelsen ender i det samme.
December 31, 2019
Det grønne rejsevalg er alt for bøvlet
Jeg ville tage på forretningsrejse uden tung luftfart. Det viste sig at være sværere end jeg havde troet.
November 3, 2019
Why, how, what når vi taler bæredygtighed
Man skal kende sit WHY, HOW, WHAT og koble disse med en bæredygtighedsapproach.
September 28, 2019
Vi unge vil ikke være ”generation hamsterhjul”
Glem alt om at lokke med høje lønninger, ekstravagante gager og fede pensionsordninger. Det er vi ligeglade med, skriver medlemmer af netværket Sustainable Change Makers. Vi vil være glade og sunde mennesker, der ikke går i seng med et galoperende stresshjerte langt oppe i halsen.
September 9, 2019
Co2 flueknepperiet må ikke tage overhånd
Den grønne omstilling skal ikke bremse udviklingen af den globale og åbne verden. Det er et systemisk anliggende at skabe grøn omstilling, så vi eks. kan flyve bæredygtigt.
August 30, 2019
Samfund er før bukket under for naturens kræfter - vil det ske for os?
Dommedagsprofetierne vil altid være dragende og letkøbte. De er dog også ubrugelige og skal istedet vendes til konstruktive og håbefulde visioner for fremtiden. Men først skal vi vågne fra slumren og forstå alvorets omfang. Det kan historien lære os om.
July 30, 2019
Den nye nordiske bæredygtighedsstat
Overordnet set er der, som Fukuyama påpegede, kun en ideologitilbage. Den bliver til gengæld mere og mere bæredygtig. En nordisk klimaudgave af social-liberalismen kan blive Danmarks nye unique-selling-point i den globale konkurrence. Men det kræver en skarpere national bæredygtighedsstrategi.
June 29, 2019
Hvad laver en filosof?
Filosofi kan virke abstrakt og fluffy for nogen - i virkeligheden er det meget konkret: det handler fx. om at stille de spørgsmål der kan lede mennesker og samfund i en mere bæredygtig retning.
June 21, 2019
Millenials vil have et meningsfyldt liv og arbejde
Vi taler ikke om hvordan det sunde, bæredygtige liv, ser ud. Vi taler ikke om hvordan danskerne som folk, skal udvikle sig. Hvilket folk vil vi gerne være, i en verden, der har brug for sunde og stærke rollemodeller, der kan gå forrest og passe på planeten og menneskehedens fælles kulturarv?
June 3, 2019
Klima il faut: forskellen på bæredygtighed, klima og miljø på 5 minutter
Klima er comme il faut og trendy som aldrig før. Alle vil være grønne, resiliente, bæredygtige, miljøvenlige, bidrage til verdensmålene osv. Europavalget var klimavalg her i Danmark og de grønne partier stormer frem. Men vi skal altså både passe på greenwashing, usaglig fanatisme og damer der der kalder størstedelen af danskerne klimatosser.
May 27, 2019
Sådan kom jeg til at arbejde med bæredygtighed
Jeg hører det hele tiden: unge i 20’erne og 30’erne fra hele verden der laver et radikalt karriereskifte, forfølger en drøm om at blive iværksætter eller decideret flytter ud i skoven for at dyrke biodynamiske gulerødder eller rejser jorden rundt i hawaiishorts med et saltslidt, surfbræt under armen.
February 21, 2019
Hvad er en bæredygtig livsstil?
Vi skal bestemt dyrke spiritualiteten, nærværet, fordybelsen og det mytiske med hinanden. Men jeg tror også vi skal mødes, dele viden, indsigter, kulturerfaringer og visdom, skabe attraktive forbrugsvaner og livsstile, opfinde nye geniale teknologier, co-create virksomheder som løser rigtige problemer, kreere, vækste, undre, ytre, ændre, på kryds og tværs af verdens lande og samfund. Samarbejde om at gøre cool bæredygtighed mainstream.
February 21, 2019
5 meningsfulde veje til et bæredygtigt og energisk mindset
Hvis vi vil ændre samfundet og verden, skal vi først ændre vores mindset og dermed vores livsstil. Der skal stadigvæk et holdningsskifte til hos mange af os, før forandringen får gennemslagskraft i samfundet. Vi ændrer vores mindset gennem bæredygtige og meningsfyldtehandlinger i dagligdagen.
February 21, 2019
Need help with PR and branding?
We have the strategies to help you developing into a 21st century business with a new sustainability approach.
start the Conversation